måndag 5 april 2010

Svärmors tu....nika i regnbågsfärgerna!Min svärmor önskade sig en tunika att ha till sommaren och ville att jag skulle sy en sådan till henne. Vilken ära att vara så betrodd vad gäller syningen. Superkul tyckte jag och satte igång att göra mönster efter en tunika som jag har i garderoben och gillar jättemycket. Jag bad att få låna en tunika av henne för att få rätt mått över bysten och sånt som är viktigt. Sydde ganska snabbt ihop den, men sen tog det stopp. Kvar var att göra halslinningen och jag kände att det skulle tjorva så jag har dragit mig för att göra det. Även andra projekt har kommit emellan så hon har fått vänta ett tag på att beställningen skulle bli färdig.

Modellen är flikig eller vad det nu kallas och jag tycker att det blir ett fint fall av den. En ficka finns på högra sidan, men den syns knappt på bilden då den är mönsterpassad efter ränderna. Det tar ju lite längre tid att klippa ut mönstret från ett randigt tyg men när det stämmer är det så värt den extra tiden det tar.

Min svärmor har fått prova tunikan under resans gång för att se hur den sitter, men hon har inte sett det slutliga resultatet och jag är spänd över vad hon ska tycka. Det ska iaf bli en påskpresent så därför är det jag som agerat modell på bilden ovan!

Mönster: Eget efter en tunika i garderoben. Flikig modell.
Tyg: Regnbågsrandig trikå från Ohlssons tyger.
Lärdom: När man syr barnkläder räcker ofta en meter till hur mycket som helst men när man syr en sån här vuxentunika så var det inte tillräckligt. Tur att det fanns mer att köpa...
Trixigt: Att sy kantband av det randiga tyget... det tog några försök innan jag blev nöjd.2 kommentarer:

  1. Läcker modell! Måste ha varit en del jobb med att mönster passa ränderna...randigt är fint men lite jobbigt på så vis.

    SvaraRadera
  2. Men god damn, nu avancerar vi in på vuxenkläder! Hur ska du ha tid att gå tillbaka till jobbet undrar jag? he he he Jättefin! Själv har jag inte rört min maskin, ännu... /Zara

    SvaraRadera