tisdag 13 april 2010

Raglaniströja och muddbyxor!Första modellen raglantröja är sydd åt busungen och jag måste säga att det gav mersmak. Busungen blev oxå jättenöjd så nu har han beställt en till. Tröjan är i storlek 110 men med mönster enligt Meedoms storlek 92!!!! "0,75" dvs jag gjorde den lite smalare för jag tycker de har sån otrolig vidd i kläderna och tog jacklängden samt förlängde ärmarna med en mudd. Jämförde med en tröja i garderoben så att jag fick rätt längd och bredd och det funkar jättebra hittills. Tygerna är från JNY design med bak och framstycke i turkost med svarta apor i interlock och ärmarna i svart interlock.En allvarlig busunge som poserar för fotografen i sin nya tröja (redan med smutsfläckar från dagens måltider på dagis...)
Till bumsan har jag sytt ett par muddisar i storlek 80. Har fått en beställning av ett par likadana och då ville jag testa mönstret först och så behöver hon ett par till i garderoben. Måste säga att jag blir galen på mig själv som aldrig kommer ihpåg att skriva upp längden på muddarna som jag syr. på mönstrena har jag skrivit hur lång påp höjden som mudden ska vara men sen hur bred det kommer jag aldrig ihåg utan var je gång får jag sitta där och räkna ut och tänka nytt.. Lite irriterande börjar det att bli men jag får ju skylla mig själv. Det var nu tur att jag testsydde dessa till bumsan först för jag gjorde mudden lite för generös i midjan och i benen så det ska jag regeler till nästa byxa. Bumsan har fortfarande storlek 74 så de är ju att växa i hur som helst även om hon kan ha dem idag oxå.

Tyger: Turkost molnvelour från JNY design med röda muddar till.

Dagens bästa: Det härliga vårvädret, som gör att jag kanske skippar att sy idag och bara njuter ute istället....

4 kommentarer:

  1. Jag har en muddtabell som du kan få om du vill? för midja och ben, storlek 62-122 tror jag. Utefter den har jag gjort en mall så jag slipper måtta varje gång ;)

    SvaraRadera
  2. Vilken fin tröja, ser ut att sitta super bra på sonen!

    SvaraRadera
  3. Jättefin tröja! Kul att ha hittat hit!

    SvaraRadera