söndag 16 maj 2010

Klänning och tajts i klöverkombo!Ja nu äntligen är beställningen till en liten nyfödd tjej färdig! Det som tog mest tid var att besluta sig för hur sprundet där bak skulle avslutas och knäppas, men tillsist beslutade jag mig för att sy dit en knapp och göra en ögla enligt beskrivning i Meedom. Min mamma försökte sig på en beskrivning av metoden på telefon, men eftersom jag aldrig gjort det förut så förstod jag ingenting. Som tur var hade jag den besrivningen i syboken så då fattade jag... Min tryckknappsaparat klarar inte flera lager av tyg så det var ingen idé att försöka, men jag blev nöjd med resultatet och har blivit en erfarenhet rikare på köpet...=) Känner mig riktigt nöjd med modellen på klänningen som är i raglantappning och i A-form. Bumsan måste ju oxå få en sådan i ngn kombo.
Till klänningen så ville betällaren ha ett par matchande tajts och då fick ärmarna och tajtsen ha samma tyg. Tjatsen har resår i midjan, men är upplagda i benen.
Tyger: Gult klövertyg från Deerdot och rosa/vita ränder från Eslöjd.
Mönster: Utgick från Meedom, men eftersom deras storlekar är för stora så har jag utgått från en 56:a och jämfört med en bra klänningsmodell i storlek 62, som jag hade hemma. Tajtsmönstren i Meedom är suveräna så där behöver man inte ändra (modell 0).
Storlek: 62
Helt ofattbart: Att det varit 24 grader i skuggan idag och det ska tydligen fortsätta.
Övrigt: Jag ska börja jobba imorgon efter min mammaledighet och det känns både spännande och sorgset. Nu kanske man aldrig mer ska få umgås med sina barn på heltid nåt mer förutom vid semestrar och helger... en epok är över och en ny startar... hur det kommer att bli med syningen framöver står oxå skrivet i stjärnorna, men mitt mål är att få till det iaf.

8 kommentarer:

 1. Jättefint set. Många som kombinerar just rosa och gult nuförtiden. Jättefint tycker jag. Ja ibland hänger man upp sig på små detaljer...som knäppningar. Men visst är det kul att klura ut sånt här. Sen känner man sig så stolt över sig själv för att det man klurade på blev bra (förhoppningsvis iaf :-)

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga färger! snygg kombination!

  SvaraRadera
 3. Vilket gulligt och sommrigt set! Lycka till på jobbet! Förstår att det du har blandade känslor inför jobb starten! Själv var jag hemma två år sist och har nu jobbat 7mån och det är faktiskt riktigt kul och jag hinner tom sy:)

  SvaraRadera
 4. Snygg kombo!! Och resultatet blev ju jättebra!!

  Hoppas att första jobbdagen gick bra och att du inte är alldeles för slut i huvudet för att tänka på nya syprojekt. Jag tycker att det är hur skönt som helst att ha symaskinerna att gömma mig bakom efter en dag på jobbet...

  SvaraRadera
 5. Bibbi Nilsson Boman18 maj 2010 17:03

  Hoppas det gått bra på jobbet. Du får ta dig tid till att sy framöver, med en sådan talang så måste du försöka göra det : )
  Vi hörs, kram!

  SvaraRadera
 6. Åh tack för alla värmande och stärkande kommentarer. Knner nu att det finns hopp om både jobb, familj och syning - kan andra så borde väl jag oxå kunna...=)

  SvaraRadera
 7. Vilket härligt set! Jag gillar verkligen gult och rosa! Hoppas att det gick bra att börjja jobba, förstår hur du känner det.

  SvaraRadera
 8. Vilket superhärligt set! Gillar färgkombinationen, för tankarna till Pippi Långstrumps vän Annika..=)

  SvaraRadera