lördag 15 maj 2010

En mysig snuttefilt!Det har varit segt med syandet sista veckan pga av det fina vädret och att det varit så skönt och härligt att vårstäda i trädgården. Fast det är nästan så att man får dåligt samvete för att man borde sy lite hela tiden...=)
Håller på att sy ett bebiskitt åt en beställare, men det saknas en knapp så jag måste vänta med den lite till. Ikväll uttryckte busungen att bumsan hade skönare snuttefilt än honom och då var jag ju bara tvungen att sy en ny åt honom. Har länge tänkt att jag skulle göra snuttefiltar som man gör dreggelscarves med synlig overlocksöm så jag trädde om ybermaskinen och matchade trådarna med filten. Hips vips så var snuttefilten färdig och i bruk inför nattningen. Så befriande enkelt! Tycker ju givetvis att det är snyggt med kantband till men det blev inte fy skam med overlocksöm heller tycker jag. Jag tror att det passar mig just nu iaf när man inte har ngn kantbandare till ybern.
Tyger: Limefärgat skogsmotiv från Mjuka tyger i design av Johanna Ahlard. Svart interlock från JNY Design.

Sen har även lite haklappar tillverkats för val åt en beställare. Det blev den limegröna kantbandningen, som föll i smaken. Tycker att alla blev så somriga i sina färger...


Tyger: Jordgubbsakrylatväv från Åhlens, ceriserosa akrylatväv m vita prickar från Ohlssons tyger.


Bäst just nu: Att det är + 23 grader i skuggan fast det är kväll!!!!!

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig filt! Så cool med svart baksida! Har också haft filt i mina sytankar men inte kommit längre än så. Kanske jag fått inspiration till att få ihop en snart.

    SvaraRadera
  2. Surfar runt lite och kikar in både här och där. Nu är jag här och vill berätta för dig att jag har en giveaway i min blogg. Vore skoj om så många som möjligt vill vara med. Om inte av eget intresse så kanske för att hjälpa mig sprida budskapet att jag öppnat en egen liten blogg-shop (som jag drömt om något år). Passar även på att önska er trevlig söndagkväll :-)

    SvaraRadera