söndag 14 februari 2010

Pimp my ride - barnleksak!

Snacka om roligt projekt jag varit med om. På min sons dagis (föräldrakooperativ) har vi pratat en del om könsroller. Iom den diskussionen kom idén upp om en rosa lastbil för att locka tjejer till att leka med bilar och sånt. Det som finns att köpa i handlen är ju så fruktansvärt tråkiga så man förstår om man inte lockas att leka med de direkt.

Jag bad min superduktige far (Tack pappa!) att när tiden var lämplig bygga en lastbil som jag sedan kunde måla och fixa med så att den blev riktigt tjejig...=) Ovanför ser ni resultatet. Lastbilen har ett tippbart flak och är målad i babyrosa och babygröna färger. Hjulen kan rulla. På lastbilsflaket har jag limmat fast ett silverglittrigt tyg och i hyttens sittdel har jag limmat fast ett ljustgrönt velourtyg. För att riktigt ta i så klippte jag ut ett sliverglittrigt hjärta och limmade fast på hyttaket. Tanken med lastbilens "pimpning" var att den skulle locka och tilltala både synen och känseln (och tjejer så klart). Vad tror ni? Har jag nått målet? Min fyraåring sa direkt när jag berättade att den skulle bli rosa att "Nej, va dåligt!" Så det låter ju hoppfullt...=)

Hoppas de blir nöjda på dagis!

4 kommentarer:

 1. Cornelia såg bilden när jag läste din blogg o det första hon sa var - En sån vill jag ha! Hon brukar aldrig bry sig om bilar. Bara rosa o glitter=) Cilla

  SvaraRadera
 2. Cilla: Åh va kul! Då känns det som att det kan gå vägen...=) De ska få den på dagis imorgon så då får vi ju se vad brudarna där tycker.

  SvaraRadera
 3. vad häftigt Sara! såg direkt att det var en åkeprodukt. Åke lastbil! Stor kram och lycka till från kusin Lisa

  SvaraRadera
 4. Undrar om det fungerade med rosa lastbil? Verkar ju vara en bra idé för att tjejjer ska kunna leka med bilar :)
  Sen kan jag utöver detta tycker jag det är lite synd att rosa är förunnat små flickor medan pojkar får hålla sig till blått... Låt färger få vara färger, inte kill- eller tjej- färger. Svårt det här, men man kan nog förändra om man bara tänker till lite?!

  SvaraRadera