tisdag 2 februari 2010

Favoritbyxan nr 1 m applikationFörsta byxan till nummer 1 och det tog en hel del tankeprocess innan jag bestämt mig för vilken typ av byxa det skulle bli. Kriterier från nr 1: Svarta byxor, namn på byxan. Sen tänkte jag att det måste bli med fickor för han kommer ofta hem med små saker ex äppelkärnor som han ska plantera till våren så det blir blommor och frukt. Ja ni förstår att fickor är viktiga för att förvara små saker...=) Velourbyxor går ej att få tag i till killar i 4 årsåldern så det var ett givet val rakt av. Fick låna ett fickmönster av min syster så att jag hade ngt att utgå ifrån och så bestämde jag att det skulle bli limegröna detaljer till mudd, kantband och bokstäver för att liva upp allt det svarta. Satte resår i mudden för att få bra spänst. Byxan är av modell lite baggy för jag tycker att det är så härligt med häng...=) Resår i bensluten blev det för en lite tuffare attityd än med mudd (enligt mig).

Tack vare "blomma åker vagn - kokalas" suveräna beskrivning av hur man gör applikationer så slapp jag sy fast bokstäverna för hand denna ggn och som alltid när man gör ngt första ggn så kan det bli bättre, men jag blev ändå supernöjd med sömnaden.

När jag var klar med byxan och visade den för busungen så skrek han och den annars så trista provningen av kläder-attityden var som bortblåst. Byxorna var givna till dagis nästa dag och det var bokstäverna som hade kommit i fokus då det jobbas väldigt mycket med språket och skrivandet på hans dagis. Mamman blev genast sugen på att göra fler namnkläder, kanske en tröja i limegrönt med svarta bokstäver eller ett par limevelourbyxor... ja vi får se, men först går nu några beställningar.

4 kommentarer:

  1. Jag har inte ens sytt min första byxa än och varje dag jag går in och kollar andras bloggar ändrar jag idé. Nu vill jag också sy med fickor! Superfina :-)

    SvaraRadera
  2. ja, och här kommer en till beställning! Jag kommer bli din trognaste kund Sara! Jag ska lämna av ett par byxor så du får storleken, men som vi pratat om så tar jag gärna svarta byxor. Mudd, bokstäver etc spelar ingen roll. Jag o Finn älskar våra nya mössor..Micke får sin på tisdag! Kram, hoppas ni har det bra i fjällen! /Zara

    SvaraRadera
  3. Kul läsning!/Lisa

    SvaraRadera