fredag 26 februari 2010

Älsklingsprickar!Jag blev kär! Så fort jag såg det här turkosvitprickiga tyget så blev jag kär och kan man bli det i ett tyg? Eller är det höjden av konsumtionssamhällets lustar? Ända sen det inhandlades på Ohlssons tyger så har jag iaf drömt, fantiserat över vad jag skulle sy och tillslut föll valet på den här klänningsmodellen. Jag hade inget mönster utan fick tycka mig fram med vägledning av en kjol som bumsan har och dra ifrån lite sisådär. Överdelen utgick jag ifrån en a-klänningsmodell från Meedom. Hade först tänkt göra en med långa ärmar eftersom det är vinter, men tyckte att man ju kan ha body under så passar den bra till sommaren med. Blir det sommar ngn ggn? Här uppe i norr är det över 20 minusgrader mest hela tiden och så brukar det inte vara... buhu..=)

Jag satte limegrön mudd i midjan och till kantband. Bumsan har redan haft klänningen en sväng och den blev superbra i modellen. Måste bara sy om halsen då den blev för stor - och fråga mig inte varför. Trodde att jag hade gjort det misstaget en ggn och aldrig mer, men tydligen måste jag ha mätt slarvigt för det blev för stort. Trist men bara att bita i det sura... Kommer iaf att sy fler klänningar i den här modellen för den passar verkligen på små bebisar tycker jag. Den här är i strl 74.

Borde annars ha strukit klänningen efter tvätten för den är lite skrynklig på bilden...

2 kommentarer:

  1. Hon var verkligen fin i den. Nu har jag bestämt att du ska visa mig hur man syr så slipper du sy alla mina barnkläder. Nån dag tänker jag komma över på boot camp! Är du redo?? he he he /Zara

    SvaraRadera
  2. Zara:Det blir ju super! Oj vad vi ska sy när kidsen sover...=)

    SvaraRadera