onsdag 17 mars 2010

Muddbyxan från Hvetet + BardadräktJa för att göra en lång historia kort så skulle jag sy mudd på dessa byxor som legat ett tag och som jag äntligen tagit mig tid att göra färdiga. Allt började ganska bra med midjemudden och ena benmudden men den sista benmudden höll på att knäcka mig totalt... velourtyget krullade sig hela tiden och när jag sytt färdigt hade jag en mängd glepor. Sprättade upp och började om och alla som sprättat overlockssömmar vet att det tar ett tag...=) Gav mig sedan poå mudden igen, nålade så gått det gick och gör om det. Tycker att jag är noga med att få med allt tyg men märker att det blir samma som förra ggn... Är vid det här laget ganska irriterad och klockan tickar mot läggdags... KÄnner att jag vägrar sprätta igen och igen och igen så jag tar ybermaskinen och fyller igen alla hål medans jag muttrar "muddj-vel, muddj-vel". Byxan ser ju så oskyldig ut på kortet men för mig kommer den alltid att vara - Muddbyxan från Hvetet...=) Skulle alltså aldrig ha sålt dessa par med tanke på sömmarna, men åt bumsan duger de gått och jag är trots allt väldigt nöjd med färgval och så. Är det ngn som har tips att ge hur man hanterar velour som krullar sig. Nästa ggn kanske jag syr mudden underst så att jag hela tiden har full koll på var velouren är... Hoppas jag.

Mönster: Eget efter Meedoms tightsmönster som jag gör raka till velourtyg. Gillar att det inte är så mycket vidd i byxorna just nu.

Tyg: Grön/limerandigt tyg från mjuka tyger. Cerise mudd från Ohlssons tyger

Kan inte låta bli att blogga om en förklädnadsdräkt som jag sydde åt storkillen. Han är helt inne i barnprogrammet Barda och ville ha en Bardadräkt. Gick och letade i linneskåpet efter ett lämpligt tyg och hittade en gardinvepa i linneväv, som jag tyckte skulle passa utmärkt. Det var ju dessutom delvis sydd redan så inte helt fel det heller...=) Ritade av en badkåpa, som storkillen har hemma så fick jag storlek på huva och allt. Lätt som en plätt och otroligt billigt för en ggns skull. Han tyckte först att det var lite stickigt och strävt tyg så efter en månad i karantän så är den nu i full ggn antingen som Barda eller Robin Hood efter humör.

2 kommentarer:

  1. Men dom är jättefina!!
    Ang krullet, jag har en velour som också beter sig så där, då brukar jag ta textil lim och stryka på pytte pytte lite längst med kanten, funkar perfa.

    SvaraRadera
  2. Pumla: Tack för tipset! Jag ska verkligen prova det nästa ggn så slipper hjärnan haverera...=)

    SvaraRadera