söndag 19 februari 2012

Doredo jeanskjol!

Fick inspiration att sy på volanger på en jeanskjol från klädmärket desigual o började botanisera bland gamla jeans. Jag använde mig av ett par jeans som inte blivit använda på flera år även fast det fanns jeans som kanske blivit ännu snyggare så ville jag verkligen att de aldrig använda jeansen skulle få nytt liv. Funderade fram o tillbaka kring volangerna o hade egentligen bestämt att det skulle bli två volanger i olika färger men när jag köpt tygerna o funderat hemma ett tag blev jag så sugen på att göra en ballongvariant av volangen istället så då valde jag det ena tyget stället. Det är jag superglad för idag o igår fick kjolen följa med mig på 40 års fest! Jättekul att ha sytt sin egen kjol o det är nästan som att man känner sig som lena ph då det begav sig...:-)

Lite dålig kvalla på livebilderna men det får duga.

Tyg: egna jeans från hm o blommigt tyg från ohlssons tyger.

Det bästa var att upphotningen kostade ca 30 kronor att göra o jag blev så himla nöjd. Måste bara sy fler varianter att ha till sommaren...
4 kommentarer:

 1. wow... snyggt! Är inte så mycket för ballongmodeller, men din var riktigt, riktigt fin! Kanske skulle prova på en själv... :-)

  SvaraRadera
 2. Å så fin den blev!! Gillar mycket!!
  Ja, det är så kul att hotta gamla jeans eller för korta jeanskjolar!

  SvaraRadera
 3. Tack miiaoo o hönapöna! Så kul att ni gillade den!

  SvaraRadera
 4. Vad snygg den blev! Kul att kunna göra om de plagg man redan har! Och dessutom att ibland slinka in ett plagg som är till en själv, och inte alltid barnen.

  SvaraRadera